Nieuwtjes en Wetenswaardigheden

Succesvolle opening Heemkundeseizoen Die Overdraghe

Gezellige drukte tijdens open huis

 

(door Gonny Hendrikx-Farla)

 

KLUNDERT,  27 maart 2017 – De opening van het zomerseizoen van de Klundertse Heemkundekring Die Overdraghe afgelopen zaterdag had niet beter gekund. Een heerlijk zonnetje en veel belangstelling voor zowel het Heemhuis als voor de gratis wandeling door historisch Klundert.

Om het zomerseizoen feestelijk te openen had het bestuur van Die Overdraghe besloten om het Heemhuis aan de Stoofdijk open te stellen voor het publiek en een gratis wandeling door Klundert met een stadsgids aan te bieden. En als klap op de vuurpijl was er nog een wandeling door Klundert met 48 leden van de Heemkundekring ’t Sandt daer Buyten uit Standdaarbuiten bij.

Terwijl de dames en heren van de Heemkunde kringuit Standdaarbuiten in het Parochiehuis een inleidend praatje kregen van Ties Steehouwer, ging stadsgids Ad Ardon op pad met belangstellenden voor de gratis wandeling. Ardon nam zijn toehoorders onder andere mee naar de Verlaatsheul, het historische Stadhuis, de Prinsenhof, de Joodse begraafplaats en de nieuwe Mauritshof. Ook voor de deelnemende Klundertenaren bleek de wandeling nieuwe en onbekende plekjes te bevatten, die Ardon op zijn eigen wijze voorzag van een passende toelichting. In het Heemhuis aan de Stoofdijk was er doorlopend bezoek. Omdat het voor de eerste keer na de winter was dat het Heemhuis op zaterdag haar deuren opende, was er voor ieder bezoeker koffie met iets lekkers. In het Heemhuis is een kleine expositie over keukengerei uit grootmoeders tijd. Voor de bezoekers bleek dat aanleiding te zijn om met elkaar herinneringen op te halen aan "hoe het vroeger was". Het Heemhuis is iedere woensdag open van 14.00 tot 16.00 uur en van 1 mei tot eind oktober ook ieder eerste zaterdag van de maand. De leden van Heemkundekring ’t Sandt daer Buyten sloten hun bezoek aan Klundert af met een wandeling, waarbij elk van de vier groepen werden bijgepraat door een eigen gids. De volgende activiteit van de Heemkundekring Die Overdraghe is de jaarvergadering in het Parochiehuis op dinsdag 18 april. Na de vergadering houdt Philip van Dueren den Hollander een lezing over de Gastelse Kaart en de Keenesluis. Deze lezing begint om ongeveer kwart over acht en is ook gratis toegankelijk voor niet-leden

Jaarprogramma

Voor de rest van het jaar heeft het bestuur volop plannen. Zo is men weer aanwezig op de Klundertse braderie van 16 t/m 18 juni, wordt er in oktober aandacht  besteed aan 500 jaar Reformatie, is er op 3 november de Grote Klundertkwizzz en verderop in november nog de najaarslezing.

Ook verschijnen er dit jaar nog drie nummers van het blad De Overdraght en doet Die Overdraghe weer mee aan de gemeentelijke Kunst en Cultuur Route begin september.

Die Overdraghe krijgt cheque in Rabobankcampagne

Het trotse bestuur met de cheque.

(door Ties Steehouwer)

KLUNDERT, juni 2017 - Dit jaar organiseerde Rabobank Wesrt-Brabant Noord voor de vierde keer de Rabobank Clubkas Campagne. Een actie waarbij elk lid van de Rabobank kon stemmen op zijn of haar favoriete vereniging om zo een financiële bijdrage voor de organisatie te verkrijgen. In Klundert werd Heemkundekring Die Overdraghe verblijd met een bedrag van € 611,34. Sabrina Buis, accountmanager MKB van de bank, kwam de cheque persoonlijk brengen. De kring gaat het geld onder andere gebruiken voor het inrichten van tentoonstellingsvitrines in het nieuwe Cultureel Centrum in Klundert. 

Nieuwe tentoonstelling in Heemhuis

Poppen en oud speelgoed in het Heemhuis

In de reeks wisseltentoonsstellingen die in het Heemhuis van Die Overdraghe wordt gehouden zijn vorige week de poppen en hun kleertjes en het oude speelgoed uitgepakt en tentoongesteld. De kleine expositie kan tot in de herfst bezocht worden op woensdagmiddag en op de eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

09.08 | 08:26

Hoi Bert,
Ikheb nog een paar foto's gevonden van het miniatuur gem.huisje ,ik zal ze opsturen via het onderstaand e-mail adres .
HG, Dingeman E

...
24.06 | 20:27

Lijst in mededelingen voor geëvacueerde parochianen, febr. 1945:
Op 17 sept 1944 gesn in Moerdijk, Cornelis Beljaars, 27 jr, RK en Hannes Beljaars, 23 jr, RK.

...
11.06 | 20:54

Dag, ik probeer de geschiedenis van mijn voorgeslacht te beschrijven. Mijn opa is uit Klundert gekomen. Is er informatie beschikbaar over Kl eind 19e eeuw?

...
25.03 | 16:57

Voor meer informatie Marianne, graag mail naar redactie@heemkundekringklundert.nl

...
Je vindt deze pagina leuk