Activiteiten van Die Overdraghe in 2018

(Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 19 april 2018) 

programma 2018

Een aantal van deze gebouwen is inmiddels uit het Klundertse stadsbeeld verdwenen. Ze zijn nu te zien in "De Stad Klundert".

Voor 2018 heeft het bestuur de volgende activiteiten op het programma staan: 

07 april t/m 30 september 2018: Verdwenen huizen en andere gebouwen       

In Cultureel Centrum "De Stad Klundert" hebben we een tentoonstelling ingericht mrt foto's van woningen en andere gebouwen die na de Tweede Wereldoorlog uit het Klundertse straatbeeld zijn verdwenen. In 1944 werden in Klundert veel woningen en andere gebouwen door het oorlogsgeweld verwoest, maar ook in de jaren daarna zijn nogal wat beeldbepalende en minder opvallende gebouwen om allerlei redenen onder de sloophamer gevallen. Onze bestuursleden hebben 33 foto's van verdwenen bouwwerken op groot formaat afgedrukt en voorzien van bijschriften. Ze zijn elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te zien in onze vitrines in "De Stad Klundert" aan de Molenstraat in Klundert. De toegang is gratis.

24 april 2018: Jaarvergadering 

27 april 2018: Stadswandeling met stadsgids                                                      

Op deze Koningsdag staan onze gidsen tussen 10.00 en 11.00 uur klaar om  iedereen die dat maar wil een gratis rondleiding te geven door het historische centrum van Klundert. Hiermee openen we het nieuwe "wandelseizoen".

Nieuw dit seizoen is de mogelijkheid om het historische stadhuis van Klundert te bezoeken. Iedereen die op werkdagen met een van onze gidsen een wandeling maakt door Klundert, kan als hij/zij dat wil een bezoek brengen aan het stadhuis. Nadat het historische gebouw meer dan 20 jaar voor publiek gesloten is geweest, hebben we met de huidige huurder afspraken kunnen maken over het bezoeken van de bovenverdieping van het gebouw. De raadszaal, de hal en de burgemeesterskamer zijn nog helemaal in tact en zeker een bezoekje waard.

22,23 en 24juni 2018: De "Bult van Pars" op de Braderie 

Nu de sanering van de Bult van Pars aanstaande lijkt, vond het bestuur van "Die Overdraghe" de tijd rijp om alles wat er rondom die locatie is gebeurd eens op een rijtje te zetten. Het resultaat daarvan tonen we u tijdens de Klundertse braderie van dit jaar.

25 september 2018: Vertoningsavond (nadere informatie volgt)

16 oktober 2018: Najaarslezing (nadere informatie volgt)

17 november 2018: Grote Klundertkwizzz 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

Het hele jaar door elke woensdag:                  

Heemhuis open

Wilt u ons Heemhuis bezoeken? Elke woensdagmiddag is het open. Voor een bezoekje op een andere dag kunt u een afspraak maken. 

Van 1 mei t/m 1 oktober zijn we ook elke eerste zaterdag van de maand open.

Locatie: Het Heemhuis, Stoofdijk 1b, Klundert

Tijd:      14.00-16.00 uur

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

06.06 | 16:49

welo Jose, Helaas kan het wegens omstandigheden dit jaar niet doorgaan. Indien mogelijk volgende braderie in 2019 wel

...
04.06 | 18:12

Mevr Romer,
Bij deze wil ik reageren op de oproep iets te laten zien tijdens de braderie.Het gaat om de tentoonstelling Het verhaal van Klundert.
Vr groet Jose

...
14.04 | 13:59

Graag naam en adres naar redactie@heemkundekringklundert.nl.

...
13.04 | 16:35

Op uw boekje van maart j.l. Staat een foto van mijn oom Thijs. Dit boekje zou ik graag willen hebben. Wilt u het mij toezenden. De verschuldigde kosten zal ik

...
Je vindt deze pagina leuk