Heemkundekring Die Overdraghe Klundert

tekening: Jesse Musson

Historische Stadswandeling Klundert

Sinds1 mei 2016 biedt Heemkundekring “Die Overdraghe” de mogelijkheid om een spiksplinternieuwe Historische Stadswandeling te maken.

Deze wandeling is de vierde versie van het initiatief dat Joost Knook in 1986 nam om een historische wandeling door het centrum van Klundert te maken. De door hem ontworpen route werd daarna elke 10 jaar geüpdatet. Het laatst in 2007 ter gelegenheid van de viering van Klundert 650. Toen werd aan de gemeente Moerdijk de zgn. “voetstapjesroute” aangeboden. De route werd toen aangegeven door witte afdrukken van voetstappen, die de wandelaar langs een aantal informatiebordjes leidde. Die informatieborden zijn ook in de nieuwe route opgenomen.

De route wordt vanaf nu echter beschreven in een zeer informatief boekwerkje. Dat voert de wandelaar, maar ook de rolstoel- of scootmobielgebruiker, door het centrum, over de stadswallen en biedt naast de vele doorkijkjes en oude gevels ook diverse prachtige stads- en vergezichten. Het vertelt over werkelijk alles wat men tegenkomt en wat ook maar enigszins van historische en culturele waarde zou kunnen zijn.

Het routeboekje boordevol informatie over historisch Klundert is op diverse plaatsen in Klundert te koop voor € 3,50. Voor dat bedrag krijgt de wandelaar in twee à drie uur een zeer compleet beeld van hoe Klundert is ontstaan en zich in de bijna zeven eeuwen daarna staande heeft gehouden.

Een leuke variant is de “Amuseversie” van de wandeling. Voor € 5,00 p.p. koopt u de wandelroute inclusief twee vouchers, die u  van woensdag t/m zondag onderweg bij de deelnemende horecabedrijven kunt inruilen voor een smakelijk hapje bij uw kopje koffie of uw glaasje fris. Wandelt u met meerdere personen, dan zijn losse vouchers à € 1,50 verkrijgbaar.

Helemaal nieuw is dat u de wandeling ook kunt maken o.l.v. een gids. Voor € 18,00 wordt een groep van maximaal 12 belangstellenden door Klundert geleid door een gids, die alles vertelt over de geschiedenis van het stadje en over de interessante en waardevolle plekken die men passeert.

Informatie:

 - Routebeschrijving verkrijgbaar bij:                                                         

   Het Heemhuis, Stoofdijk 1a, Klundert

   Eeterij Kelian. Brugstraat 7, Klundert

   Primera Van de Berge, Voorstraat, Klundert  

 - Vertrekpunt:                              

    Eeterij Kelian. Brugstraat 7, Klundert                                                  

 - Geschikt voor rolstoelen en scootmobielen.

 - Nadere informatie/reserveren rondleiding met gids:       

    06 40198747 of 06 51161749

 

                                                         

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

09.08 | 08:26

Hoi Bert,
Ikheb nog een paar foto's gevonden van het miniatuur gem.huisje ,ik zal ze opsturen via het onderstaand e-mail adres .
HG, Dingeman E

...
24.06 | 20:27

Lijst in mededelingen voor geëvacueerde parochianen, febr. 1945:
Op 17 sept 1944 gesn in Moerdijk, Cornelis Beljaars, 27 jr, RK en Hannes Beljaars, 23 jr, RK.

...
11.06 | 20:54

Dag, ik probeer de geschiedenis van mijn voorgeslacht te beschrijven. Mijn opa is uit Klundert gekomen. Is er informatie beschikbaar over Kl eind 19e eeuw?

...
25.03 | 16:57

Voor meer informatie Marianne, graag mail naar redactie@heemkundekringklundert.nl

...
Je vindt deze pagina leuk