Heemkundekring Die Overdraghe Klundert

tekening: Jesse Musson

Historische Stadswandeling Klundert

Onder leiding van een deskundige gids kuieren door Klundert

Sinds1 mei 2016 biedt Heemkundekring “Die Overdraghe” de mogelijkheid om een spiksplinternieuwe Historische Stadswandeling te maken.

Deze wandeling is de vierde versie van het initiatief dat Joost Knook in 1986 nam om een historische wandeling door het centrum van Klundert te maken. De door hem ontworpen route werd daarna elke 10 jaar geüpdatet. Het laatst in 2007 ter gelegenheid van de viering van Klundert 650. Toen werd aan de gemeente Moerdijk de zgn. “voetstapjesroute” aangeboden. De route werd toen aangegeven door witte afdrukken van voetstappen, die de wandelaar langs een aantal informatiebordjes leidde. Die informatieborden zijn ook in de nieuwe route opgenomen.

De route wordt beschreven in een zeer informatief boekwerkje. Dat voert de wandelaar, maar ook de rolstoel- of scootmobielgebruiker, door het centrum, over de stadswallen en biedt naast de vele doorkijkjes en oude gevels ook diverse prachtige stads- en vergezichten. Het vertelt over werkelijk alles wat men tegenkomt en wat ook maar enigszins van historische en culturele waarde zou kunnen zijn.

Het routeboekje boordevol informatie over historisch Klundert is op diverse plaatsen in Klundert te koop voor € 3,50. Voor dat bedrag krijgt de wandelaar in twee à drie uur een zeer compleet beeld van hoe Klundert is ontstaan en zich in de bijna zeven eeuwen daarna ontwikkeld heeft en staande heeft gehouden.

Helemaal nieuw is dat u de wandeling ook kunt maken o.l.v. een gids.             

Vanaf 1 januari 2018 wordt voor € 3,- per persoon, een groep van maximaal 12 belangstellenden door een deskundige gids door Klundert geleid. Deze gids vertelt dan alles over de geschiedenis van het stadje en over de interessante en waardevolle plekken die men passeert. Grotere groepen zijn in overleg mogelijk.  

Bij het reserveren van de wandeling kunt u aangeven of een bezoek aan het monumentale voormalige Stadhuis van Klundert onderdeel moet zijn van uw wandeling. Ditzelfde geldt voor een bezoek aan de Hervormde Kerk.

Het Stadhuis kan het hele jaar door op werkdagen bezocht worden. De Hervormde Kerk in de maanden juni t/m september op zaterdagmiddag.

Informatie:

 - Routeboekje verkrijgbaar bij:                                                         

   Het Heemhuis, Stoofdijk 1b, 4791 SH  Klundert

   Eeterij Kelian. Brugstraat 7, 4791 HM  Klundert

   Lunchroom Rechtstreeks, Doorsteek 4-6, 4791 HR  Klundert

   Primera Van den Berge, Voorstraat 30, 4791 HN  Klundert  

- Vertrekpunt rondleidingen:                               

   Eeterij Kelian, Brugstraat 7, 4791 HM  Klundert 

   Cultureel Centrum De stad Klundert, Molenstraat 33, 4791 HL Klundert 

 - Geschikt voor rolstoelen en scootmobielen.

 - Voor nadere informatie en/of het reserveren van ‘n rondleiding met gids:    

    Eduard Musson (06 40198747)

                                            

                                                

 

 

                                                         

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

06.06 | 16:49

welo Jose, Helaas kan het wegens omstandigheden dit jaar niet doorgaan. Indien mogelijk volgende braderie in 2019 wel

...
04.06 | 18:12

Mevr Romer,
Bij deze wil ik reageren op de oproep iets te laten zien tijdens de braderie.Het gaat om de tentoonstelling Het verhaal van Klundert.
Vr groet Jose

...
14.04 | 13:59

Graag naam en adres naar redactie@heemkundekringklundert.nl.

...
13.04 | 16:35

Op uw boekje van maart j.l. Staat een foto van mijn oom Thijs. Dit boekje zou ik graag willen hebben. Wilt u het mij toezenden. De verschuldigde kosten zal ik

...
Je vindt deze pagina leuk